homehomehomehomehomefotosteksten en akkoordenhomelinkscontact
  

Als jij het niet meer weet
in het donker van je hoofd
ze laten weinig heel
van waar je in gelooft
hoe de tijd ook raast
we moeten erdoorheen
als jij het niet meer weet
je bent niet alleen


Hou me vastDe Dijk verzorgt wederom optreden in Suriname
12 maart 2003 - De Ware Tijd

PARAMARIBO — De Nederlandse rockformatie De Dijk is na een geslaagd optreden in 2001 weer in Suriname. Op vrijdag 14 februari zal Neerlands bekendste rockband, die vorig jaar zijn twintigste verjaardag vierde, op de Pier van Hotel Torarica te bewonderen zijn. De toegang is gratis. Wie zich nog het vorige optreden kan herinneren, weet dat het een spetterend optreden was voor een groep die hier eigenlijk totaal onbekend is, maar vanwege zijn prachtige teksten en even sterke muziek, helemaal in de smaak viel.


De heren van De Dijk waren gecharmeerd van hun vorige bezoek. Toen de uitnodiging deze keer officieel werd gedaan, zeiden ze dan ook geen nee. Dit geheel is een samenwerking tussen Torarica, Aco Multi Services en de Nederlandse ambassade. De band, die net een tour op Curacoa achter de rug heeft, kwam maandag aan in Suriname en blijft zes dagen. "We zijn echte bofkonten, lekker muziek maken, en ook nog de mogelijkheid hebben om zo een prachtig land te mogen bezichtigen", zegt Huub van de Lubbe, een van de zangers, tijdens een ontspannen interview op het terras van Torarica. De bandleden zullen in ieder geval mogen genieten van een trip naar Brownsberg.

Twintig jaar na hun oprichting, met een gemiddelde van meer dan 100 optredens per jaar, is De Dijk nog steeds heel actief. De Dijk vierde in juni van dit jaar zijn 20-jarig jubileum met concerten in Ahoy’ en de Music Hall. Duizenden fans vierden daar het lustrum mee. Net als het vorige album, Zevende Hemel, is hun nieuwe cd, Muzikanten Dansen Niet, geproduceerd door drummer Antonie Broek en J.B. Meyers. Een duo dat elkaar aanvult en aanvoelt. Toetsenist Pim Kops prijst de rol die zijn eigen bandmaat Broek al sinds de beginjaren speelt in de studio. "Dat mag beslist niet onderschat worden. Hij is vooral de man van de arrangementen, van hoe de nummers in elkaar steken. Dat is ook het mooie van De Dijk: wat de een niet kan, kan de ander." Volgens bassist Hans van der Lubbe weet ook Meyers het beste uit de groep te halen. "Hij is als een zesde bandlid. J.B. heeft frisse geluiden binnengebracht en past moeiteloos in het collectief De Dijk. Dat is nog niet zo makkelijk." De mix van de Ier Rafe McKenna, de blazerssectie van de vertrouwde Hot Haarlemmer Dijk Horns en een heus gospelkoor (Berget Lewis Gospeltrain) vervolmaken de uitgebalanceerde sound van Muzikanten Dansen Niet. Uit deze set werd het nummer Ga in mijn schoenen staan – een vertaling van het nummer Walk a Mile in my shoes van de rocker Joe South – heel bekend.

Van De Dijk zijn ongeveer vijftig singles verschenen. Bij de uitkomst van het Muzikanten Dansen Niet-album, zijn er tevens een aantal maxi cd’s verschenen, met B-kantjes van een aantal oude singles. De Dijk heeft in de jaren 1982 tot en met 1990, zes lp’s uitgebracht met de titels: De Dijk, Nooit meer tarzan, Elke dag een nieuwe hoed, Wakker in een vreemde wereld, Niemand in de stad en het dubbelalbum De Dijk Live. Naast cd’s geeft De Dijk-machine, die uit ruim 20 man bestaat, ook boeken uit. Drie geheel verschillende boekwerken zijn onder de noemer De Dijk uitgegeven. Voor de verzamelaars zijn dit schaars geworden artikelen. Het songboek uit 1992 is samengesteld en bewerkt door Kops. Het boekwerk van Van de Lubbe is een prachtig naslagwerk voor elke De Dijk-liefhebber. Het fotoboek is een uniek overzicht van twee jaar De Dijk. Het boek is een combinatie van teksten en verhalen van Van de Lubbe en foto’s van Bob Bronshoff.Geschreven door: Tascha Aveloo


NRC Handelsblad
Enerverende uren in Paradiso met popgroep De Dijk
Haagsche Courant
Dezelfde liedjes en toch anders
Rotterdams Dagbl.
De Dijk gunt pottenkijkers blik in studio
People & Music
Met je muziek, of lullenderwijs
Internet Bode
Het Laaiend Vuur brandt nog steeds bij De Dijk
De Gelderlander
De Dijk in Maas en Waalhal Druten
ANP
Nederlandse horrorfilm bekroond tot beste ter wereld
Brabants Dagblad
Kijkers-record voor 'De Cock en de moord op Elvis'
Apeldoornse Courant
Huub van der Lubbe vertelt en zingt op Taalmarkt in Brummen
Tracer
Huub van der Lubbe’s gevoel is nog lang niet weg
Apeldoornse Courant
Toppers op lezersfeest
BN/DeStem
Parkfeest groeit uit tot volksfeest
Dagblad Tubantia
De Dijk neemt opnieuw jaar vrij
Apeldoornse Courant
Battumse Bêkefeesten ouderwets gezellig
deRecensent.nl
Tussen droom en daad
BN/DeStem
Gewoon doen leek me saai
De Gelderlander
'Het zijn gedachten die ik vaak ook heb'
Onbekend
Eenzaam in stampvol café
Haagsche Courant
De Dijk staat live nog altijd als een huis
BN/DeStem
De Dijk hoeft niet te kloppen
Dagblad Tubantia
Dansen op De Dijk in Suriname
Rotterdams Dagbl.
De Dijk terug in het oude pathos
Rotterdams Dagbl.
De Dijk terug in het oude pathos
www.waterkant.net
De Dijk strijkt weer neer in Suriname
De Ware Tijd
De Dijk verzorgt wederom optreden in Suriname
Apeldoornse Courant
Huub hoopt ‘dat ik wat sense maak‘
Apeldoornse Courant
Huub van der Lubbe van De Dijk dicht voor vrede
Apeldoornse Courant
Huub van der Lubbe in Hasselt
Apeldoornse Courant
De Dijk-zanger Huub van der Lubbe in Hasselt   2020
   2019
   2018
   2017
   2014
   2013
   2012
   2011
   2010
   2009
   2008
   2007
   2006
   2005
   2004
   2003
   2002
   2001
   2000
   1999
   1998
   1997
   1996
   1995
   1994
   1993
   1992
   1991
   1989
   1986
   1984
   1982