homehomehomehomehomefotosteksten en akkoordenhomelinkscontact
  

Als jij het niet meer weet
in het donker van je hoofd
ze laten weinig heel
van waar je in gelooft
hoe de tijd ook raast
we moeten erdoorheen
als jij het niet meer weet
je bent niet alleen


Hou me vastDe Dijk
23 oktober 1998 - UT Nieuws

Dat de Universiteit Twente blij is met zijn nieuwe major/minor-concept moge duidelijk zijn. Het geconstateerde draagvlak, de invoering en de aandacht ervoor van de media moet gevierd worden, vindt het college van bestuur. Daarom is er op donderdag 5 november een concert van De Dijk, exclusief voor de hele UT-populatie en inclusief vijf consumptiebonnen.

En als er dan toch een feestje moet worden gevierd dan zijn er natuurlijk slechtere manieren om dat te doen. Met De Dijk komt de bekendste nederlandstalige rockgroep naar de Vrijhof en wie ooit een concert van De Dijk heeft bijgewoond weet dat ze een geweldige act in huis hebben die al vele jaren op een constant hoog niveau staat. Hun melancholische blues-rockliedjes over vrouwen, de liefde en het leven zijn vaak zo aanstekelijk dat je ze wel mee moet zingen als je ze een keer gehoord hebt. Bijkomend voordeel is wat dat betreft dat het grootste deel van de set waarschijnlijk uit bekende oude nummers zal bestaan omdat de twee onlangs verschenen CD's beide verzamelalbums zijn. Om schorre kelen te vermijden zou het dus wel eens verstandig kunnen zijn om van te voren wat stembandoefeningen uit te voeren en dan lijkt er weinig te zijn dat een groot dans-, pogo- en meezingfeest in de weg kan staan.

De grote live-reputatie van De Dijk, in 1981 opgericht en vernoemd naar de Amsterdamse buurt de Zeedijk, blijkt uit het feit dat veel van hun nummers (Dansen op de vulkaan, Binnen zonder kloppen) bekend zijn zonder dat de liedjes ooit in de hitparade hebben gestaan. Het vijftal rond zanger/liedjesschrijver Huub van der Lubbe en zijn basgitaar spelende broer Hans wordt tegenwoordig steevast bijgestaan door de blazers van de Hot Haarlemmerdijk Horns, die er voor zorgen dat de muziek ook nog een lekker vleugje soul mee krijgt.

Voor de liefhebbers is dit concert voorlopig één van de laatste mogelijkheden om De Dijk live te zien. De band heeft namelijk besloten een sabbatical op te nemen. De bandleden hebben na achttien jaar van optreden en platen opnemen wel eens zin in iets anders en maken nu ruim een jaar vrij om zich te richten op vrouw en kind, acteren en andere hobbies. Op 19 december treedt de band voorlopig voor het laatst op in Paradiso in Amsterdam, waarna het volgende optreden pas weer in maart 2000 plaats zal vinden. Het eerstvolgende studio-album staat gepland voor de herfst van datzelfde jaar.

Ook al stoppen ze niet definitief, het voorlopig afscheid dat ze nemen is in stijl met een tournee door heel Nederland, het verschijnen van een nieuwe oude single (Groot hart) en het tegelijkertijd uitkomen van twee CD's: het live-album Voor de tover en de verzamelaar Het beste van De Dijk.

Het voorlopige afscheid is een mooie reden voor De Dijk om weer eens in de Vrijhof terug te keren. In het verleden speelde de groep hier verschillende keren maar de laatste jaren is de band de Agora wat ontgroeid. Optredens in Enschede werden dan ook meestal in het Muziekcentrum geprogrammeerd. Omdat ze daar dit jaar niet meer komen is het optreden in de Vrijhof de uitgelezen mogelijkheid om De Dijk voor de voorlopige stop nog een keer live te zien.

Entree: f 10,- (met 5 consumpties). 19.00 uur: zaal open,

20.00 uur: Deltawerken, 22.00 uur: De Dijk

Geschreven door: Wilfred Kleinjan


Nieuwe Revu
Afscheid van het jaar
Veronica
Backoff Portret
Veronica
Dijk van een band
Rijn en Gouwe
Treffend boek van De Dijk
UT Nieuws
De Dijk
Markt international
De Dijk
Fret
Fototentoonstelling van Bob Bronshoff over De Dijk
Onbekend
Nu blijkt toch maar dat ik niet voor niets gezongen heb
Dagblad Tubantia
Dijk van een fotoboek
Algemeen Dagblad
Een jaar rust voor de dijk
Radio Noordzee
CD's besproken, Noordzee's gouden tip!
Nwsbl. v/h Noorden
De Dijk neemt na 17 jaar even rust
Link
Swingen in je moerstaal De Dijk brengt 2 CD's uit!
Parool
Is er nog nieuws?
Hitkrant
De Dijk brengt 2 CD's uit!
Nieuwe Revu
De Dijk, Voor De Tover/Het Beste Van
Apeldoornse Courant
De Dijk gooit alle remmen los
Beurs/Nwsberichten
'Zon, zee en Huub; wat wil je nog meer?'
Rails
'Bewust of onbewust weiger ik de donkere kant van een vrouw te zien.'
NH Dagblad
De Dijk: 'We zijn thuis'
De Dijk Nieuwsbrief
WWW@SURFJELEK.NL   2020
   2019
   2018
   2017
   2014
   2013
   2012
   2011
   2010
   2009
   2008
   2007
   2006
   2005
   2004
   2003
   2002
   2001
   2000
   1999
   1998
   1997
   1996
   1995
   1994
   1993
   1992
   1991
   1989
   1986
   1984
   1982