homehomehomehomehomefotosteksten en akkoordenhomelinkscontact
  

Als jij het niet meer weet
in het donker van je hoofd
ze laten weinig heel
van waar je in gelooft
hoe de tijd ook raast
we moeten erdoorheen
als jij het niet meer weet
je bent niet alleen


Hou me vastDe Dijk rockt als vanouds
23 juni 2001 - Zeeuwse Courant

SAS VAN GENT - Het jaartje in de luwte heeft de Nederlandse popformatie De Dijk zichtbaar goed gedaan. Er ligt een nieuwe cd (Zevende Hemel) in de platenzaken en de groep begon 12 juni - op Pinkpop in Limburg - aan een uitgebreide toernee langs vooral grote zalen, sporthallen en theaters.


En passant maakt de band ook nog zijn opwachting op enkele kleinere festivals. Zaterdagavond laat sloten de gebroeders Hans en Huub van der Lubbe en aanhang in Sas van Gent de tiende editie van het Rock around the Bridge-festival met allure af. De Dijk maakte zijn reputatie als Neerlands beste live-band meer dan waar. Met een mix van oude en nieuwere nummers, up-tempo stukken en rustige ballades wist de groep het bijna 1200-koppige publiek zonder veel moeite voor zich te winnen. De zevenmans-formatie stak van wal met het nummer `We beginnen pas`, wat wel vaker het geval is. Voor een formatie die al sinds 1982 aan de weg timmert moet dat nummer toch inmiddels een licht sarcastische ondertoon hebben gekregen. Halverwege `Ik kan het niet alleen`, hield zanger Huub van der Lubbe het plotsklaps voor gezien. Het geluid verstomde en de zanger maande het publiek pal voor het podium op te houden met `crowdsurfen`. ,,Voor iemand die bovenop het publiek ligt is dat misschien leuk, maar de mensen die er onder zitten doe je er geen plezier mee. Ook ons niet, laten we het dus plezierig houden``, zei de voorman van de band. Het publiek gaf - zonder morren - aan het verzoek gehoor en de band ging verder met `Dit is de nacht`, het rappe nummer `Wakker in een vreemde wereld` en het melancholieke `Onderuit`, waarbij de saxofoonsolo van Roland Brunt een muzikaal hoogtepunt vormde.
Van der Lubbe kreeg er -eenmaal goed op gang- zin in. Druk gesticulerend rondde hij `Mooi` en `De schuit` af, waarna hij het bekende `Nergens goed voor` inzette. De set eindigde met een aantal nummers van de laatste cd. Organisator van het festival Jan Vinke was na afloop van het festival ook in die zevende hemel. ,,Ik ben uitermate tevreden over het verloop van de tiende editie. Acht jaar achtereen hebben we te maken gehad met tegenslagen. Regen vooral. Nu was het weer prachtig, waren de bands prima en hadden we om half elf al meer dan duizend betalende bezoekers. Ik denk dat er in totaal zo`n 1250 mensen op het festival zijn afgekomen``, zei Vinke.


Rock around the Bridge begon - zoals gebruikelijk - moeizaam. De Vlaamse openingsgroep Swamp had afgezegd. Gelukkig was de Axelse rock-grungeformatie Black Dogs bereid gevonden de ondankbare taak van de opening te verzorgen. Na de zwarte honden speelden de vier leden van Sycamore Momma hun setje melodieuze rocksongs, gevolgd door de Zeeuwse belofte Pillars en de Zeeuws-Vlaamse covergroep Under Cover. Die laatste band vormde een prima opwarmer voor de hoofdattracties, Nederlands `coming` groep Johan en De Dijk.


Geschreven door: Conny van Gremberghe


Nwsbl. v/h Noorden
De Dijk geniet van elk optreden
ANP
De Dijk 20 jaar jarig
Eindhovens Dagblad
Kijkje in de werkkamer van zanger De Dijk
Wereldomroep
De Dijk heeft er weer zin in
BN/DeStem
Muziekfestival voor herhaling vatbaar
Zeeuwse Courant
De Dijk rockt als vanouds
Zwolse Courant
De Dijk. Hedon Zwolle, donderdag 22 juni 2001.
ANP
Zanger de Dijk speelt zombie in horrorfilm
BN/DeStem
DE DIJK wil communiceren
Haagsche Courant
De Dijk zinderende muzikaliteit
Eindhovens Dagblad
Geroezemoes verstoort gevoeligheid bij De Dijk
Parool
Harrie   2020
   2019
   2018
   2017
   2014
   2013
   2012
   2011
   2010
   2009
   2008
   2007
   2006
   2005
   2004
   2003
   2002
   2001
   2000
   1999
   1998
   1997
   1996
   1995
   1994
   1993
   1992
   1991
   1989
   1986
   1984
   1982