homehomehomehomehomefotosteksten en akkoordenhomelinkscontact
  

Als jij het niet meer weet
in het donker van je hoofd
ze laten weinig heel
van waar je in gelooft
hoe de tijd ook raast
we moeten erdoorheen
als jij het niet meer weet
je bent niet alleen


Hou me vastVerrassingsconcert voor jubilerende De Dijk
01 oktober 2006 - Telegraaf

AMSTERDAM - Paradiso was zondagavond werkelijk afgeladen met enthousiaste fans. Het publiek klapte en zong mee met alle bekende nummers van de jubilerende band De Dijk. De band werd zondagavond getrakteerd op een verrassingsconcert van verschillende Nederlandse artiesten.


In de Amsterdamse poptempel Paradiso zongen en speelden sterren als Normaal, Acda en De Munnik, Rowwen Heze en Paskal Jakobsen van Blof nummers van De Dijk. Bobbie is met haar vriend naar het concert in Amsterdam gekomen. „Eigenlijk dacht ik dat het een concert van De Dijk zelf zou zijn, maar het is super om al die verschillende artiesten te horen.”

De grootste verrassing van de avond was een optreden van De Dijk van de Toekomst, bestaande uit kinderen van de bandleden. De trotse vaders waren tot tranen toe geroerd toen zij het nummer Lovesong 100.001 vertolkten. Myra, de dochter van zanger Huub van der Lubbe, zei na afloop het „afschuwelijk” te vinden met een nummer van haar vader op het podium te hebben gestaan. „Maar het was wel erg leuk.”

De Dijk zelf stond 25 jaar geleden ook voor het eerst op het podium van Paradiso. Toen trad de band op in het voorprogramma van Raymond van het Groenewoud. Anno 2006 heeft de band twaalf studio- en drie live-albums op haar naam staan.

Ter gelegenheid van hun jubileum gaf De Dijk eerder dit jaar een groot concert in het Rotterdamse Ahoy. „Ze zijn zo sterk op een podium”, aldus Paul de Munnik. „Vrienden, ik zie een groep vrienden daar staan.”

„De Dijk is ons grootste voorbeeld hoe in het Nederlands te zingen. Dat wordt soms erg onderschat en Huub kan dat heel erg schitterend”, aldus zanger Paskal Jakobsen van de Zeeuwse band Blof. „Het zijn mijn jeugdhelden.”

„Iedereen heeft een keer het moment dat een nummer van De Dijk je zo grijpt, dan laat die kloteband je niet meer los”, zei Thomas Acda.

Acda en De Munnik zongen op eigen wijze het nummer De stad Amsterdam. Paradiso deinde en zong uit volle borst mee. „De Dijk zo Amsterdams, dat zelfs ik die niet van die stad houd de stad herken en mooi ga vinden”, verwoordde Jakobs zijn gevoel.

De Dijk genoot zichtbaar van de avond. De bandleden klapten en zongen enthousiast mee en deelden kushandjes uit aan de andere artiesten.

De Dijk bestaat uit frontman en zanger Huub van der Lubbe, drummer Antoine Broek, gitarist Nico Arzbach, bassist en broer-van, Hans van der Lubbe en toetsenist Pim Kops. Zij sloten zelf het concert af.www.nieuws.nl
Recensie: De Dijk geeft geschiedenisles op nieuwe plaat
Trouw
De hoogtevrees blijft
Telegraaf
Recensie: Geen nakomertje
www.entertainmentbusiness.nl
De Dijk voor de tweede keer dit jaar op één binnen in Album Top 100
www.volkskrant.nl
Recensie: Gelukkig is de muziek van De Dijk nog altijd mooi
Algemeen Dagblad
Recensie Allemansplein
www.nu.nl
Recensie: De Dijk - Allemansplein
www.thepostonline.nl
Recensie: De Dijk experimenteert zonder te falen
De Ware Tijd
Suriname voelt aan als thuiskomen
De Ware Tijd
Witte mannen
cult.thepostonline.nl
Dijkers & Strijkers een meesterwerk
www.nu.nl
De Dijk & Amsterdam Sinfonietta - Dijkers & Strijkers
Volkskrant
Schouder aan schouder deinen jong en oud mee met De Dijk
www.nu.nl
De Dijk herpakt zich na rustjaar met strijkorkest
Spits!
De Dijk is terug met een drietrapsraket   2020
   2019
   2018
   2017
   2014
   2013
   2012
   2011
   2010
   2009
   2008
   2007
   2006
   2005
   2004
   2003
   2002
   2001
   2000
   1999
   1998
   1997
   1996
   1995
   1994
   1993
   1992
   1991
   1989
   1986
   1984
   1982