homehomehomehomehomefotosteksten en akkoordenhomelinkscontact
  

Als jij het niet meer weet
in het donker van je hoofd
ze laten weinig heel
van waar je in gelooft
hoe de tijd ook raast
we moeten erdoorheen
als jij het niet meer weet
je bent niet alleen


Hou me vastParkfeest groeit uit tot volksfeest
16 juni 2003 - BN/DeStem

Maandag 16 juni 2003 - OOSTERHOUT - Wat is er mooier dan samen, bij zomerse temperaturen en met veel muziek, drie dagen lang feest te vieren in je eigen stad? De zevende editie van het Parkfeest Festival in het Slotpark groeide afgelopen weekend uit tot een waar volksfeest, waar voor veel Oosterhouters geen ander festival tegenop kan. Dat bewijst ook de opkomst van ruim 15.000 bezoekers over de afgelopen drie dagen. De organisatie van het Parkfeest spreekt van een doorslaand succes.

En dat was het. Zowel vrijdag-, zaterdag-, als zondagavond swingde het Slotpark dat het een lieve lust was. Het park leent zich door het intieme karakter ook uitstekend voor de gekozen opzet van het festival.

"Het is heel gezellig. Ik ben hier meer voor de sfeer dan voor de bands. Het festival is goed opgezet. Dit is wel iets dat ik zal onthouden voor volgend jaar", zegt Bianca Remeeuws uit Oosterhout. Na een vliegende start van het festival op vrijdagavond, met als hoogtepunt een optreden van Brainpower, beleefde het festival zaterdag opnieuw een spetterende avond. Op het podium stonden de Hilvarenbeekse band Vals Licht, Relax en als afsluiter De Dijk. Als de band de hit 'Niemand in de stad' inzet, zit er zeker vierduizend man in het park.

Dat de organisatie voor meer dan 200.000 euro muziek in het evenement had gestoken, werd kennelijk gewaardeerd door het Oosterhoutse publiek. Vrijdagavond was meer dan drieduizend man op de been, zaterdagavond trokken vierduizend bezoekers door de toegangspoorten van het Slotpark.

Kwaliteit
Ad Jespers, bestuurslid van de Stichting Parkfeest Oosterhout en voorzitter van de pr-commissie: "We hebben dit jaar een heel goede voorverkoop gekend, hoewel er ook op zaterdagavond nog honderden kaarten aan de poort zijn verkocht. Wij vinden het belangrijk om hier bands met een bepaalde kwaliteit neer te zetten. Als je in zeven jaar iets hebt opgebouwd, dan is het belangrijk dat ook vast te houden. Momenteel zijn we alweer bezig met het zoeken van namen voor volgend jaar. Gelukkig zijn de meeste bands heel gecharmeerd van ons Parkfeest. Bløf stond hier vorig jaar en wilde dit jaar opnieuw optreden. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee, maar we willen het muziekaanbod wel zo gevarieerd mogelijk houden." De grote bomen naast het podium zijn hel verlicht als De Dijk zaterdagavond het podium beklimt. Het publiek trekt massaal richting podium. Bij de bar worden nog gauw flinke ladingen bier ingeslagen.

Inmiddels is het hele festivalterrein bezaaid met plastic bierglazen, kartonnetjes en plastic flessen breezer en wodka-mixen. Veel bezoekers zijn met een groep vrienden naar het Parkfeest gekomen. Mark Scheffers uit Oosterhout kwam met een vriend en vriendin naar het Slotpark. "Ik ben hier speciaal voor de band Relax, maar eigenlijk nog veel meer voor de gezelligheid. Vorig jaar waren we hier ook en dat beviel uitstekend. Het is niet te duur en je komt veel bekenden tegen. In Oosterhout is ook niet zo vaak iets bijzonders te beleven, dus dan wil je hier graag heen."

Zijn vriendin Linda van Heezik is speciaal uit Rotterdam gekomen voor het optreden van De Dijk. "Ik vind het hier erg leuk. De sfeer is heel goed. Maar ook al staat er een geweldige band op het podium, je moet wel zelf zorgen dat het gezellig wordt en dat lukt gewoon met al die gezellige mensen", aldus de Rotterdamse.

Sfeer, gezelligheid en veel muziek zijn de hoofdpunten van dit festival. Dat er politie en security-mensen rondlopen, is alleen uit voorzorg. Wijkagent Herman van Hoof surveilleert met nog drie collega's in het park. "We hebben het hier erg rustig. De sfeer is prettig. Het festival is goed opgezet."

Bij de barbecue op het festivalterrein is het erg druk, vooral door het goede zicht dat het publiek daar heeft op het hoofdpodium. Als De Dijk speelt, deint het publiek volop mee op de muziek. Angelique de Been uit Geertruidenberg is ook met een groep vrienden speciaal voor De Dijk naar Oosterhout gekomen. "Dit is toch iets heel anders dan een avondje uit. Ik vind dit festival goed gelukt, zeker met zoveel concurrentie van andere activiteiten in de regio. Het is knap dat er zoveel bezoekers zijn en er leuke bands optreden. Ik ben nu al benieuwd naar volgend jaar", zegt Angelique. Zondagmorgen vroeg schoven ruim vijfhonderd mensen aan voor de gratis vaderdagbrunch in het Slotpark. Opa's en vaders, maar ook de rest van families, genoten met volle teugen van de broodjes en gebakken eieren. Tijdens de brunch verzorgde de Koninklijke Harmonie onder het motto 'Vaders Tweede Jeugdshow' een optreden, gevolgd door enkele liedjes van het Smartlappenkoor.

Liedjes als 'Ach Vaderlief, toe drinkt niet meer' en 'M'n opa' werden uit volle borst meegezongen. Tot slot van de show' zong de Oosterhoutse zangeres Roxanne een aantal liedjes van haar eigen cd.

Podiumvereniging Ratatouille had een stand ingericht om de vaders en opa's eens lekker te verwennen. De nagels konden worden verzorgd, vaders mochten bijkomen in een ligstoel en even wegmijmeren over het goede leven in het Slotpark.

Activiteiten
Op het podium en op het H19-plein waren tal van muzikale activiteiten en optredens. Voor eten en drinken hoefde gisteren niemand van het festivalterrein af. Er was volop te krijgen. En de biertap stond vrijwel constant open. Vanaf het middaguur waren er voor gezinnen met kinderen verschillende optredens, van Muiterij 'Kantje boord' tot een kinderpopconcert van VOF de Kunst. In de vooravond werd het laatste traject met het Parkfeest ingezet, onder andere met een optreden van de Jan van Brusselband en de Oosterhoutse formatie Nix Nix.

De sfeer kwam er daarna echt goed in met een optreden van Elvix & the Hounddogs. De namaak-Elvis met een kuif van het Slotpark tot Tokyo en een Elvis-pak waarvan het kruis op zijn enkels hing, stal de show.

Het Parkfeest Festival 2003 kwam tot een nieuw hoogtepunt en finale met het optreden van Guus Meeuwis. Een mooier slot was er voor veel bezoekers nauwelijks te bedenken


Parool
Solomon Burke is er toch een beetje bij in Paradiso
www.volkskrant.nl
Ingehouden euforie op Burke-avond
www.nu.nl
Soulvol feestje voor Solomon Burke in Paradiso
www.nu.nl
Huub van der Lubbe poogde gebrekkig zangtalent op podium te verhullen
Radio Wereldomroep
The Dutch band and the King of Rock and Soul
www.nu.nl
De Dijk wil Solomon Burke 'stemmig' herdenken
www.nu.nl
De Dijk treedt toch op in Paradiso
www.nu.nl
Solomon Burke en De Dijk samen in Paradiso
Trouw
Het leven krijgt zin door wat je ermee doet   2020
   2019
   2018
   2017
   2014
   2013
   2012
   2011
   2010
   2009
   2008
   2007
   2006
   2005
   2004
   2003
   2002
   2001
   2000
   1999
   1998
   1997
   1996
   1995
   1994
   1993
   1992
   1991
   1989
   1986
   1984
   1982