homehomehomehomehomefotosteksten en akkoordenhomelinkscontact
  

Als jij het niet meer weet
in het donker van je hoofd
ze laten weinig heel
van waar je in gelooft
hoe de tijd ook raast
we moeten erdoorheen
als jij het niet meer weet
je bent niet alleen


Hou me vastBattumse Bêkefeesten ouderwets gezellig
02 juni 2003 - Apeldoornse Courant

2 JUNI 2003 - BATHMEN - Ouderwets gezellig was het op de 9e editie van de Battumse Bêkefeesten die het afgelopen weekend plaats vonden in manege 't Ruiterkamp aan de Koekendijk. De manege was omgetoverd tot een ware muziekarena en de organisatie was er wederom in geslaagd om topartiesten op het podium te krijgen.

Op vrijdagavond werd het spits afgebeten door de Bathmense formatie JPR Strinxband, zij verzorgden het voorprogramma voor de topband De Dijk. Op de zaterdagavond was het wederom een Bathmense band die het publiek mocht opwarmen, de Bathmense Rock formatie Kabaal startte, gevolgd door de Brabantse band WC Experience, maar het hoogtepunt van de avond was het optreden van Normaal.

Evenals voorgaande jaren was het publiek in massaal naar muziekarena 't Ruiterkamp gekomen om er een ouderwets gezellig avondje van te maken. Bathmen was in rep en roer, lopend of met de fiets, het was allemaal éénrichtingsverkeer richting de manege. De thuisblijvers konden vanuit hun tuinstoel eveneens meegenieten van de muziek want de volumeknop was voluit gezet. Het was genieten geblazen, zowel voor het publiek als voor de optredende artiesten. De Bathmense formatie JPR Strinxband had er lol in en speelde er lustig op los.

DE DIJK

Om half elf was het de beurt aan De Dijk. Deze band die al meer dan 20 jaar bestaat weet maar van geen ophouden en de prestaties zijn er niet minder om. Zanger Huub van der Lubbe keek met plezier terug naar het optreden. "Goede sfeer in een prachtige entourage en organisatorisch goed voor elkaar. Het publiek deed lekker mee en dan speelt dat erg prettig, ik heb genoten hier in Bathmen".

Op de zaterdagavond was de manege met een geheel ander publiek gevuld dan de vrijdagavond. De bezoekers hadden hun nette kleren in de kast laten hangen en mengden zich in hun oude kloffie in het feestgedruis.In een bomvolle manege betrad op zaterdagavond de Bathmense rockformatie Kabaal als eerste het podium. Kabaal zweepte het publiek alvast op zodat de echte høkers goed warm draaiden voor het optreden van hun favoriete band Normaal.

Kabaal verzorgde een spetterend optreden en de stemming zat er goed in. Na het optreden van Kabaal kon het publiek genieten van de Brabantse band WC Experience. Deze band die in Brabant een enorme populariteit geniet wist het publiek uitstekend te vermaken. De band was zelf ook vol lof over het publiek.

NORMAAL

Hoofdact van de avond was zonder meer het optreden van de Achterhoekse formatie Normaal. Het optreden van Normaal in Bathmen was de eerste van de zomertour 2003 en na ruim 20 jaar speelt de populaire band nu weer in dezelfde bezetting als waar eind jaren zeventig de grote successen mee werden behaald. Na het vertrek van drummer Fokke de Jong naar De Kast kwamen de vier Normaal-gangers van het eerste uur bij elkaar en drummer Jan Manschot en gitarist Ferdi Jolij hoefden niet lang na te denken om hun jawoord te geven. "We zijn elkaar nooit uit het oog verloren, we gingen elk onze eigen weg maar het klikt nog steeds goed tussen ons, we hebben er alle vier machtig veel zin in", vertelt Ferdi Jolij. De heren hadden er zin in en eenmaal op het podium leek het alsof ze nooit uit elkaar waren geweest. De vonken vlogen er vanaf en het publiek was helemaal buiten zinnen. Het was een echt ouderwets avondje høken.Geschreven door: Martin Willemink


UT Nieuws
Huub van der Lubbe
Volkskrant
Russen drinken teksten van De Moor gretig in
Rijn en Gouwe
'Pop in je moerstaal' op Ajoc-festival
De Dordtenaar
Spetterend concert De Dijk
Trouw
Poëzie-nacht dooft zonder dwarskoppen
Dagblad Zaanstreek
Gedenkwaardige avond met Van der Lubbe
Volkskrant
'Strijkers zijn niet altijd soft' 'Omroeporkest-met-een-wat-tuttig-imago' geeft   2020
   2019
   2018
   2017
   2014
   2013
   2012
   2011
   2010
   2009
   2008
   2007
   2006
   2005
   2004
   2003
   2002
   2001
   2000
   1999
   1998
   1997
   1996
   1995
   1994
   1993
   1992
   1991
   1989
   1986
   1984
   1982